Eko kozmetika i higijena

1.EkoKozmetika

Ovi proizvodi imaju certifikat o isključivom korišenju biljaka i drugih sastojaka iz organskog uzgoja ili samoniklog bilja iz ekoloških područja. Eko kozmetika se temelji isključivo na prirodnim snagama biljaka i prirodnih minerala bez dodataka sintetičkih aktivnih tvari.

2.BojeZaKosu

Ovisno o svojoj posebnoj građi – morfologiji, biljke i minerali imaju prirodne snage vibracija koje snažno utječu na procese u čovjeku. Osnov ovih preparata su eterična ulja iz bilja koja se beru ručno i estrahiraju na niskim temperaturama. Između ostalima tu su ulja, nerola, litsee, ruže, bergamota, jojobe, bajama, zelenog čaja, lavande…

Kada se žele postiči maksimalni rezultati sa kozmetikom, uvijek se mora misliti i na kvalitetnu ekološku prehranu. Jedna poslovica sa istoka kaže: “Ono šta danas jedeš, sutra na sebi nosiš”

3.Deterdzenti

Danas je mnogo kozmetičkih preparata koji sadrže pojedine biljke ali aktivnost počiva na sintetičkim supatancama., i to onda nije eko kozmetika.
Ovdje spadaju cijele kozmetičke linije za njegu lica i tijela, sapuni i šampon za pranje tijela, paste za zube i boje za kosu. Također tu su i preparati za pranje rublja, posuđa i stana.