Makrobiotika i zdrava hrana
MAKROBIOTIKA- ZDRAVA PREHRANA
Ako tražite cjelovit i sustavan pristup ljudskoj prehrani i zdravlju, onda je MAKROBIOTIKA vaš najbolji izbor. Ona se temelji na Tradicionalnoj medicini Kine i Japana (TCM)
Ona je cjelovita, jer polazi od filozofskih gledanja na život i čovjeka, a spušta se do svakodnevnih pitanja: što i kako kuhati i jesti da bi bili zdravi i sretni. Ona je sustavna jer postoje jedinstveni zakoni velikog svemira koji vrijede i u svakom čovjeku, jer sve je u prirodi beskonačna izmjena dviju energija YIN i YANG-a.
Osnivač suvremene makrobiotike, Japanac George Ohsawa (1893-1966), kao liječnik tradicionalne medicine (TCM), imao je vizija da filozofiju i medicinu Istoka približi Zapadu u cilju RAZVOJA MIRA I LJUDSKOG BLAGOSTANJA. Njegov najpoznatiji sljedbenik Michio Kuschi nastavio je taj uporan rad na podučavanju makrobiotike i pisanju knjiga o makrobiotici. Michio je osnovao svoj Institu u Bostonu koji je stručno priznat od Američke agencije FDA. Michio je više puta bio u Hrvatskoj pa je dao nesebičan poticaj razvoju makrobiotike i kod nas.
PRIMJENA MAKROBIOTIČKE PREHRANE
U savjetovalištu ZDRAVI BILI vrše se individualne analize prehrambenih disbalansa YANG/YIN energija i 5 elemenata prema: ANALIZI PREHRAMBENIH NAVIKA, ANALIZI EMOTIVNIH STANJA, VIZUALNOJ HOLISTIČKOJ ANALIZI. KAO I ANALIZINUZ POMOĆ QUANTEC EXPERT SUSTAVA Analiziraju se refleksivne zone, meridijani i akupunkturne točke na glavi i tijelu , pojave na koži, funkcionalni problemi organa po TCM. Prema potrebi obavlja se I cjelokupna analiza diferencijalnih sindroma prema tcm. kod rješavanja kroničnih problema radi se analiza tjelesne konstitucije, radi utvrđivanja dugoročne strategije revitalizacije.
Na temelju sagledavanja svih elemenata daje se preporuka za način prehrane, dodatke prehrane, za bioenergetske tretmane i vježbe
Navedeni programi imaju slijedeće primjene:
A) PREVENTIVNO JAČANJE PROBAVE I METABOLIZMA
B)SEZONSKA ANTISTRESNA HARMONIZACIJA ORGANA
C) REVITALIZACIJA OŠTEĆENIH TJELESNIH FUNKCIJ